Regeling Verlaagd Tarief

Wilt u met uw wijk of dorp aan de slag met bijvoorbeeld een wind of zonnecollectief? Dat kan met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de ‘Postcoderoosregeling’ genoemd.

Met deze regeling krijgt u als lokale bewoner de mogelijkheid gezamenlijk in een coöperatie of vereniging van eigenaren te investeren in duurzame energie. In ruil hiervoor krijgen de deelnemers een korting op de energienota. Deelnemers in een opwek coöperatief zijn tot maximaal 10.000 kWh vrijgesteld van energiebelasting.

Voor wie?

Lokale bewoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven die samen aan de slag willen met duurzame energie in de vorm van een coöperatie, komen in aanmerking voor deze energiebelastingkorting.

Voorbeeld

Voorbeeld Coöperatie X heeft een PV installatie in eigendom die jaarlijks 50.000 kWh aan elektriciteit opwekt. De coöperatie heeft 20 leden die allemaal voor een gelijk bedrag deelnemen in de coöperatie. Dit betekent dat de leden jaarlijks een korting van 2500 kWh x € 0,1007= € 251,75 in minder krijgt op zijn of haar energienota. Inclusief 21% btw is de jaarlijkse korting € 304,62. Deze korting wordt door het energiebedrijf verrekend.

Alles weten over de Regeling Verlaagd Tarief?

Hier vindt u alle informatie.