Rente energiebespaarlening verder verlaagd

Geplaatst op: 22 januari 2019 om 09:56 uur

De rentetarieven van de Energiebespaarlening zijn verder verlaagd. De lening biedt u de mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. Het gaat dan om investeringen in of aan uw eigen huis. En de Provincie heeft goed nieuws, want de rentetarieven zijn opnieuw verlaagd.

Let op in veel gevallen is de rente ook aftrekbaar. Dit betekent dat u tegen minimale kosten geld kunt lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Van het bedrag dat u bespaart op uw energierekening, kunt u de maatregelen afbetalen. Bij o.a. spouwmuurisolatie en dakisolatie kan dit in ieder geval door de besparing. In veel andere gevallen leveren de maatregelen een forse comfortverbetering op.

Let op van uw te lenen bedrag mag u maximaal 75% gebruiken voor zonnepanelen. De overige 25% van de leensom moet worden gebruikt voor andere energiebesparende maatregelen.

Voorbeeld: u leent € 4.000 euro. Dan mag u maximaal € 3.000 aan zonnepanelen besteden. De overige € 1.000 moet u aan andere maatregelen uitgeven.

Verlaagde rentetarieven
De rentetarieven zijn met 0,2% verlaagd. Onderstaande tarieven zijn beschikbaar voor individuele woningeigenaren. Voor Vereningen van Eigenaren gelden speciale voorwaarden. In onderstaand overzicht ziet u wat de verlaagde rentepercentages voor de uiteindelijke rente betekent. 

LOOPTIJD

RENTE 

7 jaar EBL

0,8%

10 jaar EBL (mede afhankelijk van te lenen bedrag)

1,0%

15 jaar EBL

1,2%

 
Meer weten?
Wilt u meer weten over de Energiebespaarlening? Lees hier de aanvullende informatie. Geen beschrijving

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl