Budget asbestsanering bijna uitgeput

Geplaatst op: 28 juni 2018 om 16:42 uur

Wilt u uw asbestdaken verwijderen? Maak dan gebruik van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken. Particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. Het budget hiervoor is momenteel echter uitgeput!

Budget
Het beschikbare budget van € 17,5 miljoen voor 2018 is overschreven. Let op: op dit moment is het onduidelijk of en wanneer er nog extra budget komt. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal hier een beslissing over nemen. 

De regeling blijft wel open om een aanvraag te doen. Doet u een aanvraag, zorg dan dat u uw aanvraag in ieder geval tijdig indient: u vraagt de subsidie uiterlijk 6 maanden na de uitvoering van de verwijdering van het asbestdak aan.

De indieningstermijn gaat in vanaf de inspectiedatum die is opgenomen op het vrijgavecertificaat van de sanering van het asbestdak. Deze indientermijn geldt namelijk ook wanneer het budget in 2018 overschreven of uitgeput is.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?
De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. Let op: Dakbeschot of andere asbesthoudende toepassingen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl