Gasloos bouwen verplicht voor nieuwbouw vanaf 1 juli 2018

Geplaatst op: 25 juni 2018 om 17:00 uur

Per 1 juli 2018 is het voor de meeste nieuwbouwwoningen in Nederland niet langer mogelijk om zich aan te sluiten op het gasnet. De rijksoverheid heeft dit vastgelegd in een officiele wetswijziging. Ook in Tubbergen en Dinkelland is dit besluit per 1 juli 2018 van kracht.

Per 1 juli 2018 kunt u niet meer nieuwbouwen met een gas aansluiting en zult u moeten denken aan een ander manier om uw woning te verwarmen. Aangezien in Tubbergen en Dinkelland een warmtenet ontbreekt is de warmtepomp samen met een biomassketel/pelletkachel een alternatief.

Vanuit een duurzaamheidsperspectief adviseren wij een warmtepomp. Een pelletkachel is een duurzame optie als het hout uit een duurzaam beheert bos wordt betrokken en fijnstof emissie geminimaliseerd kunnen worden.

Is dit niet het geval dan is een warmtepomp een schoner en meer toekomstgericht alternatief. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Warmtepompen die gebruikmaken van bodemenergie en energie uit de lucht. Beide systemen hebben voor en nadelen. Neem contact op met het energieloket voor meer informatie hierover.

Het gasloos maken heeft verschillende gevolgen voor u als woningeigenaar, maar ook voor uw aannemer en installateur.

  • Woningeigenaar
    Meerkosten voor warmtepomp andere duurzame aanpassingen in het ontwerp (LTV, WTW en goede kierdichting e.d). Koken op elektriciteit. Mogelijkheden voor subsidies en aanvullende hypotheekruimte. Denk aan inpassing warmtepomp  met oog op geluid, trilling en bereikbaarheid voor onderhoud (technische ruimte voldoende omvang)
  • Bouwpartijen
    Nog beter in overleg met koper en elkaar over energetische maatregelen in woning en praktische werking hiervan (borging). Detaillering en integraal ontwerp cruciaal voor comfortabele, gezond en energiezuinig ontwerp.

Wilt u meer weten over het nieuwbouwen zonder gasaansluiting? 

Neem dan contact op het het energieloket Tubbergen & Dinkelland.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl