Subsidiemogelijkheden zonnepanelen

Geplaatst op: 15 mei 2018 om 11:54 uur

Wij krijgen veel vragen over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen. Met name over de subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente Tubbergen en Dinkelland.

 

Geen subsidie vanuit gemeente Tubbergen en Dinkelland

Momenteel zijn er geen subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Tubbergen en Dinkelland. De verwachting is ook dat deze subsidies er niet komen. Zonnepanelen zijn een rendabele investering met een terugverdientijd tussen de 11 en 7 jaar (afhankelijk van omvang systeem, daksituatie en handhaving salderingsregeling)

Vanuit een financieel oogpunt is het daarom niet noodzakelijk om zonnepanelen te stimuleren met subsidie. U kunt daarom in Tubbergen en Dinkelland geen subsidie krijgen vanuit de gemeente.

BTW teruggave

Het is wel mogelijk om de BTW terug te vragen op een investering in zonnepanelen. Dit kunt u doen via deze website van de belastingdienst waar u zich door middel van het invullen van het formulier kunt aanmelden als kleine ondernemer. Na aanmelding krijgt u toegang tot de BTW module van de belastingdienst en kunt u uw teruggave aanvragen.

Energiebespaarlening

Naast de BTW teruggave kan een investering in zonnepanelen ook worden gedaan met de energiebespaarlening van de provincie Overijssel. Deze lening met een rente tussen de 1,2 en 1,6% kan voor 75% worden ingezet voor een investering in zonnepanelen. Dit betekent dat een lening van € 4.000 euro voor € 3.000 kan worden ingezet voor zonnepanelen en voor € 1.000 moet worden besteed aan andere maatregelen zoals isolatie, isolatieglas, kozijnen, zonneboiler, CO2 gestuurde ventilatie,  warmtepomp of een van de andere maatregelen.

Grootverbruikers

Voor grootverbruikers is er de SDE+ subsidie. Dit is een exploitatiesubsidie voor een periode van 15 jaar. Deze regeling is beschikbaar voor bedrijven en instellingen met een aansluiting groter dan 3x80 Ampere.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl