Rente Energiebespaarlening verlaagd

Geplaatst op: 20 november 2017 om 12:17 uur

De rentetarieven van de Energiebespaarlening zijn verlaagd met 0,1%. De lening biedt u de mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. Het gaat dan om investeringen in of aan uw eigen huis. En de Provincie heeft goed nieuws, want de rentetarieven zijn in december 2017 opnieuw verlaagd.

Let op in veel gevallen is de rente ook aftrekbaar. Dit betekent dat de netto rente van de lening vaak daalt onder de 1%. Dit betekent dat u tegen minimale kosten geld kunt lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Van het bedrag dat u bespaart op uw energierekening, kunt u de maatregelen afbetalen. Bij o.a. spouwmuurisolatie en dakisolatie kan dit in ieder geval door de besparing. In veel andere gevallen leveren de maatregelen een forse comfortverbetering op.

Let op van uw te lenen bedrag mag u maximaal 75% gebruiken voor zonnepanelen. De overige 25% van de leensom moet worden gebruikt voor andere energiebesparende maatregelen.

Verlaagde rentetarieven
De rentetarieven zijn met 0,1% verlaagd. Voor Vereningen van Eigenaren gelden speciale voorwaarden. In onderstaand overzicht ziet u wat de verlaagde rentepercentages voor de uiteindelijke rente betekent. 

LOOPTIJD RENTE 
7 jaar EBL 1,2%
10 jaar EBL 1,4%
15 jaar EBL 1,6%
10 jaar VvE EBL 1,7%
15 jaar VvE EBLE 1,9%

 
Meer weten?
Wilt u meer weten over de Energiebespaarlening? Lees hier de aanvullende informatie. 

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl