In acht provincies Stimuleringsregel asbest met een jaar verlengd

Geplaatst op: 29 oktober 2015 om 10:40 uur

Afhankelijk van het beschikbare budget hebben een achttal provincies besloten de stimuleringsmaatregel Asbest eraf, zonnepanelen erop te verlengen tot en met oktober 2016. Alleen in Flevoland, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland is het nog onzeker.

De regeling werd in de tweede helft van 2013 opgesteld en liep aanvankelijk tot 1 september van dit jaar en is dus inmiddels beëindigd. Echter, binnen de meeste provincies is nog budget beschikbaar. Hoeveel dat is verschilt per regio. Alleen in Flevoland is het volledige bedrag reeds benut. Deze provincie is daarom opzoek naar alternatieven. Tot nu toe is met bijdrage van de regeling 2 miljoen vierkante meter asbest verwijderd en vervangen met zonnepanelen.

De provincies Drenthe, Overijssel, Friesland, Groningen, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg hebben inmiddels toegekend de regeling met een jaar te verlengen. In Gelderland en Zuid-Holland is de regeling gesloten maar, naar verwachting wordt deze in januari 2016 heropend. De provincie Noord-Holland wil de verlenging binnenkort voorleggen aan Gedeputeerde Staten. Flevoland is zoekende naar alternatieven om de regeling te kunnen financieren.

Agrarische ondernemers, voormalige ondernemingen en eigenaren van een agrarisch bouwblok komen in aanmerking voor subsidie. Je krijgt dan 4,5 euro per vierkante meter asbestdak, met een minimum van 250m2. Je bent vervolgens verplicht om zonnepanelen terug te plaatsen. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager bedraagt 15.000 euro. 

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl