Informatie energielabel voor woningen

Geplaatst op: 15 januari 2015 om 11:13 uur

Vanaf 1 januari 2015 is het energielabel verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren. Komende tijd kunt u een brief van de overheid verwachten waarin het voorlopige energielabel van uw woning staat vermeld. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de energiezuinigheid van uw woning en energiebesparing te stimuleren.

Voorlopig energielabel
Dit voorlopige energielabel geeft een inschatting van de energiezuinigheid van uw woning. Het voorlopige energielabel helpt u om na te gaan welke maatregelen u kunt nemen om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Verkoop of verhuur?
Gaat u uw woning verkopen of verhuren? Dan is het noodzakelijk om het voorlopige energielabel definitief te maken. Verkoopt of verhuurt u een woning zonder definitief energielabel, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 400.

Definitief maken
U kunt het definitieve energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Hier leest u hoe dit precies werkt.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel liggen ongeveer tussen de € 5,- en € 50,-. Dit zijn administratiekosten voor de werkzaamheden van een erkend deskundige. De betaling kunt u makkelijk doen via iDeal.

Uw huis energiezuiniger maken?
Een energiezuinig huis betekent dat u maandelijks bespaart op de energierekening. Ook levert het u een comfortabele en behaaglijke woning op. Wilt u zelf aan de slag om uw huis energiezuiniger te maken? Bekijk dan hier de verschillende mogelijkheden om energie te besparen of doe de Energiebesparings Verkenner. Hiermee kunt u globaal bepalen wat het effect van de verschillende maatregelen op uw energielabel en energieverbruik is. Als u daadwerkelijk aanpassingen aan uw woning doorvoert, krijgt u een beter definitief energielabel.

Alle informatie ook te downloaden

Brochure “Het energielabel: verplicht bij de verkoop van uw woning” 
Folder “Hoe komt u aan een energielabel voor uw woning?” 
Folder “Wat is een energielabel voor woningen?”
Folder “Hoe komt u aan een Energie-Index?"
Folder “De geschiedenis van het energielabel en het EPBD”

Meer weten?
Voor vragen over de webapplicatie en het energielabel kunt u contact opnemen met de helpdesk Energielabel. Er zitten medewerkers voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt de helpdesk bereiken via 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00-22.00 uur en in het weekend van 9.00-17.00 uur. 

Hebt u geen DigiD of internet dan is er de mogelijkheid om het energielabel via een papieren route aan te vragen via de helpdesk Energielabel.

 

 

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl