Informatiebijeenkomst energiebesparing bij sportverenigingen

Geplaatst op: 29 september 2014 om 14:48 uur

Op donderdagavond 23 oktober wordt in Rijssen een regionale informatieavond gehouden voor sportverenigingen met als thema geld verdienen door energiebesparing. Het blijkt dat verenigingen veel geld kunnen besparen met simpele energiemaatregelen. In tijden van verminderende inkomsten is besparing op de exploitatiekosten zeer welkom.

De informatieavond maakt deel uit van het project Groene Euro’s Scoren. Hiermee ondersteunen de provincie Overijssel, SportService Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel sportverenigingen bij het energiezuiniger maken van hun accommodatie.

Informatiebijeenkomst en Energiescan

Het project Groene Euro’s Scoren richt zich op sportverenigingen met een eigen accommodatie. Op de informatieavond wordt een toelichting gegeven op het project en vertelt RKSV de Tukkers-Albergen wat zij aan duurzaamheid doet. Verder geeft een energieadviseur informatie over de besparingsmogelijkheden bij verenigingen en het nut van het uitvoeren van de door de provincie gesubsidieerde energiescan. “We adviseren verenigingen om in ieder geval de energiescan te laten uitvoeren. Daarmee krijgen ze zicht op hun energieverbruik en de besparingsmogelijkheden”, aldus Krijn van Houten, consulent verenigingsadvisering bij SportService Overijssel. Verenigingen met een energierekening van € 1.500 of meer, verdienen de kosten van de energiescan (€ 250 excl. BTW) al binnen een jaar terug. In aansluiting op  de energiescan kunnen verenigingen gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen van de provincie Overijssel om aanbevolen  maatregelen te financieren. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: www.groeneeurosscoren.nl. Deelname is gratis.

 

Groene Euro’s Scoren

“Veel sportaccommodaties zijn verouderd en hebben een hoog energieverbruik. Daarnaast betalen verenigingen vaak te veel voor hun energie. Er valt al snel veel geld te verdienen door het treffen van energiebesparende maatregelen en door slim energie in te kopen. Afhankelijk van het energieverbruik hebben we het al snel over een besparing van € 500 tot € 2000 met uitschieters naar € 6000 per jaar”, aldus Loet van der Heijden, projectleider duurzaamheid bij Natuur en Milieu Overijssel. Vooral op verlichting en gasverbruik is flink te besparen.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl