Geesteren zet in op uitvoer van duurzame plannen in dorp

Geplaatst op: 21 mei 2014 om 10:11 uur

De werkgroep Geesteren Duurzaam, onderdeel van Stichting Dorpsbelang Geesteren, neemt echte vormen aan en het team enthousiastelingen heeft er zin in om samen met de inwoners en ondernemers van Geesteren duurzame plannen te maken en daarna óók uit te voeren. Door de Stichting Dorpsbelang Geesteren is met input van de inwoners het Dorpsplanplus gemaakt. In dit plan is duurzaamheid als één van de zes thema’s opgenomen voor uitvoering in de komende jaren.

Omdat duurzaam een heel breed begrip is wil de werkgroep dit de komende tijd duidelijk maken aan de inwoners en ondernemers van Geesteren of aan de belanghebbende. Bij duurzaamheid kan in hoofdlijnen gedacht worden aan duurzame energieopwekking, zoals mestvergisting, zonnepanelen, windmolens, grondwarmte of houtkachels. Maar ook aan het terugdringen van het gebruik van energie zoals het toepassen van energiezuinige LED-verlichting, hergebruik van regenwater, elektrisch rijden of een betere isolatie van woonhuizen en gebouwen.

Inzet specialisten
Is dit wel iets voor mij, wat zijn de kosten, wat levert het op, welke subsidies zijn er en waar kan ik die krijgen. Dat zijn geen onbelangrijke vragen die natuurlijk een rol spelen bij aanschaf van een product of het meedoen bij een gezamenlijk duurzaamheidsproject. De werkgroep zal daarin helpen met hulp van specialisten op dit gebied, zoals plaatselijke ondernemers, de Woningstichting Tubbergen, maar ook de gemeente Tubbergen en de Provincie Overijssel.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl