ISDE: bij nieuwbouw per 1 januari 2020 geen subsidie meer voor zonneboilers en warmtepompen

Geplaatst op: 13 november 2019 om 11:49 uur

Per 1 januari 2020 worden zonneboilers en warmtepompen bij nieuwbouwprojecten zonder gasaansluitplicht niet langer gesubsidieerd via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zo meldt minister van Economische Zaken en Klimaat Wiebes.

 

Bovendien komen pelletkachels en biomassaketels per 1 januari niet meer in aanmerking voor de ISDE-subsidie. 

TIP: Heeft u een nieuwbouw woning in aanbouw? Zorg dan dat uw warmtepomp betaald en in gebruik genomen is zodat u voor 1 januari 2020 de ISDE subsidie aan kunt vragen.

Over het niet langer subsidiëren van zonneboilers en warmtepompen bij nieuwbouw stelt Wiebes het volgende: 'Met de wijziging van de Gaswet die op 1 juli 2018 van kracht is geworden, zijn netbeheerders in principe niet langer verplicht om een te bouwen bouwwerk te voorzien van een gasaansluiting. Vanaf 1 juli 2018 is het voor te bouwen bouwwerken dus standaard dat zij niet langer door middel van aardgas worden verwarmd. Er zal dan moeten worden gekozen voor een duurzame warmte-optie. Ik zie daarom in lijn met het advies van SEO geen reden meer om de toepassing van de via de ISDE gestimuleerde technieken in nieuwbouw die al aardgasvrij moet worden opgeleverd te blijven stimuleren.

Het is effectiever het budget van de ISDE geheel in te zetten voor de verduurzaming van bestaande woningen en andere gebouwen. Daarom zal de ISDE met ingang van 1 januari 2020 niet langer openstaan voor investeringen in woningen waarvoor de aanvraag van de omgevingsvergunning op of na 1 juli 2018 is ingediend.'

Dit betekent dat u met ingang van 1 januari 2020 met een nieuwbouwproject niet meer in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie.
Voor bestaande bouw kunt u met een zonneboiler of warmtepomp nog terecht bij de ISDE-subsidie. 

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl