Gratis energieadvies aan huis

Geplaatst op: 4 november 2019 om 09:00 uur

De gemeente Dinkelland en de gemeente Tubbergen hebben de Subsidie Stimuleren energieadvies aan huis aangevraagd. Dit betekent dat het energieloket per gemeente 16 maatwerkadviezen (t.w.v. € 500,-) mag vergeven. 

Per gemeente komen slechts de eerste 16 woningeigenaren in aanmerking voor het gratis energieadvies, wees er dus snel bij! 

Bekijk in de onderstaande voorwaarden of uw woning in aanmerking komt voor het gratis energieadvies!

Het maatwerkadvies geeft aan welke maatregelen voor uw woning energiebesparing opleveren. Om een goed energieadvies op te stellen zal de adviseur langs komen om uw woning goed op te meten.
In het maatwerkadvies staan de kosten en de tijd die het duurt voordat u de investering heeft terugverdiend via een lagere energierekening (de terugverdientijd).

Het energieadvies rapport geeft aan wat het officiële energielabel voor uw woning is. De energieadviseur is onafhankelijk. Dat betekent dat hij/zij niet werkt voor een leverancier of isolatiebedrijf. Hij/zij verkoopt dus geen energiebesparende maatregelen. De energieadviseur is altijd van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

Hoe werkt een maatwerkadvies
Een gecertificeerde energieadviseur komt bij u langs en bekijkt hoeveel energie u kunt besparen met verschillende energiebesparende maatregelen. De kosten van de maatregelen en de besparing zijn echter altijd indicatief. De exacte kosten van maatregelen weet u pas wanneer u offertes van een uitvoerende partij opvraagt.

Bij het maatwerkadvies brengt de adviseur de huidige situatie (de nul-situatie) van uw woning in kaart.

Vanuit die situatie gaat de adviseur een maatregelpakket samenstellen. Deze maatregelen omschrijft de adviseur in een maatwerkrapportage. De maatwerkrapportage beschrijft welke maatregelen u kunt nemen om een bepaalde doelstelling te halen, bijvoorbeeld een A-label.

Het maatwerkadvies is een handige tool waarmee u uitgebreid inzicht krijgt in de te nemen maatregelen en de terugverdientijd per maatregel of pakket maatregelen.

Wat houdt het maatwerkadvies in:
Het maatwerkadvies kunt u vanaf 5 november inplannen bij het energieloket. Het uitvoeren van deze adviezen begint vanaf 1 januari 2020. Het maatwerk heeft de volgende aspecten:

  • Opname bij uw woning
  • Bespreken opname en uw wensen
  • U ontvangt een rapportage met maatregelen

Voorwaarden voor het maatwerkadvies:
Om in aanmerking te komen voor het gratis energieadvies moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • U wilt uw woning gaan verbouwen
  • U wilt energie gaan besparen
  • U heeft een woning van 1990 of ouder
  • U wilt meerdere maatregelen nemen
  • U gaat de verbouwing zelf niet uitvoeren

Wilt u een gratis energieadvies? 
Neem dan contact op met het energieloket via:

088 11 30 777 
info@energielokettubbergen.nl
info@energieloketdinkelland.nl

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl