Het maatwerkadvies

Energielabel_Maatwerkadvies

Wat is een maatwerkadvies?
Een maatwerkadvies is een rapport met mogelijkheden om energie te besparen voor uw woning. Zo krijgt u als bewoner een duidelijk overzicht van de mogelijkheden om energie besparen en een rapport met maatregelen om de woning te verbeteren. Daarnaast ontvangt u informatie over de kosten van deze maatregelen en de terugverdientijd. Op basis daarvan kunt u een keuze maken welke maatregelen u wilt (laten) uitvoeren. Een maatwerkadvies moet worden opgesteld door gecertificeerde maatwerkadviseurs.  

Wat is de werkwijze bij het opstellen van een maatwerkadvies?
De maatwerkadviseur komt bij u aan huis en loopt de hele woning door om te kijken hoe uw woning is geïsoleerd en wordt verwarmd. Vervolgens worden gegevens over uw woonsituatie en andere relevante informatie verzameld. Met al deze informatie kan de adviseur vaststellen over welk energielabel uw woning op dit moment beschikt. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning op dit moment is.

Van daaruit kan vastgesteld worden welke energiebesparende maatregelen voor uw woning mogelijk zijn. Alles wordt vastgelegd in een rapport, het maatwerkadvies. Dit advies ontvangt u thuis. Na het lezen van het advies heeft u de mogelijkheid vragen te stellen aan de adviseur.

Vervolg
Het nemen van energiebesparende maatregelen leidt, afhankelijk van de maatregelen die u treft, tot een verbetering van het energielabel. Wanneer de maatregelen daadwerkelijk zijn uitgevoerd, komt de adviseur voor de tweede maal langs. Bij het tweede bezoek wordt het eindlabel bepaald en vastgelegd.

Kosten
De kosten voor het maatwerkadvies zijn afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de woning.

Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
088 - 11 30 777
(ma t/m vr van 8:30 t/m 17:00)

E-mailadres:
info@energielokettubbergen.nl info@energieloketdinkelland.nl